05. oktobra 2017. godine održana je osnivačka skupština HRIŠĆANSKO DEMOKRATSKOG POKRETA (HDP). Na skupštini su usvojeni Statut i Program i izabrano je rukovodstvo nove političke organizacije. Za predsednika pokreta izabran je Miloš Vulić, zamenica predsednika biće Milica Kostić, sekretar pokreta Miloš Đokić, dok će predsednik Upravnog odbora biti Nikola Popović. Stručnim saradnikom HDP imenovan je gospodin Vladimir Marjanović iz Centra za hrišćansko-demokratske studije.

U obraćanju prisutnima na Skupštini Vulić je naglasio da se HDP osniva radi očuvanja hrišćansko demokratskih vrednosti i unapređivanja uslova za život građana koji je zasnovan na slobodi, pravdi i solidarnosti, tačnije osnovnim principima hrišćanske demokratije. Predsednik je tom prilikom dodao i da je imperativ aktivizam i upoznavanje građana Srbije sa politikom centra, koja obuhvata, kako konzervativne političke poglede, tako i one liberalno demokratske i dodao da je upravo to veličina jedne takve politike.

Osnovni ciljevi HDP biće oni poput podsticanja demokratizacije društva i razvijanja demokratskih procedura, očuvanja hrišćanskih vrednosti, zagovaranja evro-atlanskih integracija uz održavanje tradicionalnih prijateljstava, a pre svega jasno definisanje spoljne politike, razvijanje kulture dijaloga, tolerancije i solidarnosti, kao i međunarodna i regionalna saradnja.

Istaknuto je da će u narednom periodu HDP razgovrati sa drugim organizacijama, institucijama i političkim partijama i pokretima, kao i da će biti donete STRATEGIJA SPOLJNE POLITIKE sa naglaskom pridruživanja Srbije evropskoj porodici naroda, kao i STRATEGIJA EKONOMSKE POLITIKE sa naglaskom na socijalno-tržišnoj privredi.

Categories: Uncategorized

0 Komentara

Ostavite komentar

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *